İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi bu etkinliğin davetini aylar önce bize iletti. Aylar önceden planlamaları, yıl boyunca ne etkinlikler yaptıkları planlanmış. Bu yönden davet ilk geldiğinde “Mart ayına kadar kim öle kim kala” diye içimden geçirmiştim. Takvimime de ekledim tabii ki. Son 1 ay kala asistanıma “nedir bu mayıs ayındaki etkinliğin durumu?” diye sordum. Haliyle ses seda çıkmayınca ve başka etkinlik davetleri olduğunda bunu netleştirmek gerekiyordu. Nihayetinde herhangi bir sorun yokmuş ve etkinliğe bir şekilde ulaştık. İlk cümleyi bu kadar uzatmamın amacı aylar önceden planladıkları eğitimi sorunsuz gününe kadar düzenli getirmeleri idi.
Etkinlik 2 gün planlanmış ve bir çok firmadan kariyer üzerine söyleşi yapmak üzere konuşmacılar davet edilmişti. Genellikle üniversite kariyer etkinliklerinde 3 grup katılımcı kitlesi vardır.
- Kariyerlerini planlama sürecinde olanlar ve ne yapacağını veya hangi sektörde ilerleyeceğini belirleyenler (%1-2 ‘yi geçmiyor bu oran)
- Ne yapacağını hiç bilmeyen, mezuniyete doğru telaşlanmaya başlayan “bi dinleyelim bakalım hangi sektöre yönelebiliriz?” düşüncesiyle etkinliğe gelen.
- Networking amaçlı katılım sağlayanlar. Kartvizit alalım, iletişim kuralım CV atalım, staj ayarlayalımcılar.
Elbette en net olanlar 1. Maddede belirttiklerim. Bu oranın artması en büyük hedefi olmalı bence ülkenin. Eğitim sistemi, toplum yapısı, birey vizyonu gibi bir çok konuyu tartışmak gerekiyor.
Bende hali hazırda içinde olduğum sektöre dikkat çekmeye çalıştım. “ Dijital Pazarlama” hızla büyüyen, gelişen ve nitelikli istihdam sorunu yaşanabilecek bir sektör. Bu alana yönelmeleri adına bir çok istatistik ve case paylaştım. Aynı zamanda olayın girişimcilik boyutuna da değinerek girişimci olmanın önemli ipuçlarından bahsettim. Elbette girişimci olmanın temel sırları yoktur. Yaşanan tecrübeleri anlatarak dikkat çekip bir vizyon ortaya koymak amaç.
Etkinlikte emeği geçen tüm Dokuz Eylül Üniversitesi – Akademi Kulübü üyelerine ve yönetimine teşekkürler.
Bi Yorumunuzu Alırım