Blog, Genel, Girişimcilik, Hit
Başarı Üzerine

Başarı Üzerine

Başarının Formülü Var mıdır?

Onlarca kitap yazılmıştır “başarı” üzerine… Onlarca uzman başarılı olmanın şartlarını anlatmıştır. Tecrübesini paylaşmıştır. Kariyer basamaklarını tırmanırken başarı üzerine onlarcasını dinledim ve okudum. Elbette katkısı olmuştur birçok kişiye. Bende bu hafta yoğun iş tempomdan arınıp dinlenirken başarı hakkında kendime sorular sormaya başladım.

Nedir Başarı?

Başarının tanımını cümlelere dökmek yerine başarıyı yaşamayı tercih etmek gerek. Hedeflere yürümek gerek. İnanmak gerek. Gerçekten istemek gerek. İmkansızı deneyip, vazgeçmemek… Bu ve bunun gibi o kadar çok kelime var ki…

 

Kişisel gelişim uzmanları insanları uçurmayı severler. Gidersiniz bir seminere, aman Allahım bir an herkes kendini kahraman hisseder. Başarı ne sayfalarca kitap okumayla, ne de seminer dinlemeyle gelir.

 

Peki başarıyı formülüze etmek istersek?

Aslında çok basit. Başarının bir olmazsa olmazı vardır: ÇALIŞMAK!..

İki de gereği vardır: HAYAL ETMEK, İNANMAK.

 

Ne kadar hayal ederseniz edin yada inanın, çalışmayınca gelmiyor başarı. Bir yerden başlamak gerek. Hayallere ulaşmak için çalışmak gerek. Türk insanı olarak işgüzarlık vardır birçoğumuzda. Bir çok kişinin hayali vardır, ama onları gerçekleştirmektir başarıyı ve farkı doğuran. Bunun yolu da çalışmaktan geçiyor.

 

Tabi tüm bahsettiklerim olayın temelinden ibaret. Ardından sıralanıyor tüm terimler. Sitil, inovasyon, fark, şans, hedefler… Bunlardan bahsetmeye başlarsak bir kitap çıkar ortaya.

 

Peki nerden başlamalıyız?

 

Evet, bu belki de başarının ve dolayısıyla önerilerimizin can damarıdır. Hayatta belli ve başarabileceğimiz bir amacınız olmalıdır. Ancak amaç belirlenirken kesinlikle abartılı olunmamalıdır. Yapılabilir, üstesinden gelinebilir bir amaç olmalıdır. Her zaman kendinizin üstündekileri değil, biraz da sizden geride olanları gözleyin. Konumunuzun o kadar da kötü olmadığına inanarak yaşantınıza yön verin. Siz sadece kendiniz olarak bir hedef belirleyin. Kişilerin hedeflerinden, amaçlarından kopya çekmeyin. Çünkü siz onlarla muhtemelen aynı şartlara sahip değilsinizdir. Bu durumda mutluluğa ulaşmanız için seçtiğiniz hedef mutsuzluk kaynağı olabilir. Kaş yapayım derken göz çıkartmayın. Bu bağlamak denilebilir ki, hedef belirlenirken en büyük zaman dilimi bu kısma ayrılmalı aceleci olunmamalı şartlar göz önüne alınarak akıllı ve mantıklı bir hedef seçilmelidir.

Sakin bir kafayla düşündüğünüzde neyi yapıp neyi yapamayacağınızı en iyi kendiniz bilirsiniz.Yeteneklerinizi düşünün. Ama mutlaka abartılmamış ve ayakları yere basan bir hedef seçin.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Yazılar

Bi Yorumunuzu Alırım

E-Posta adresiniz yayınlanmaz. İşaretli alanları doldurunuz. *

Tüm Yazılar